Tarih : 11.10.2017 10:09:03

Yazar Okumaları Programı devam ediyor

Altındağ Belediyesi, gençlerin okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Altındağlı gençler, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı kapsamında boş zamanlarını televizyon, telefon gibi aktivitelerle boşa harcamayıp, seçilen bir yazarın 30’a yakın eserini okuyarak değerlendiriyor.  Program çerçevesinde gençler ilk etapta Mustafa Kutlu’nun kitaplarını okumaya başladı.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları programına katılan 50 öğrenci ile Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda, sürecin nasıl işlediği değerlendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen ve eski Tarım Bakanı Sami Güçlü’nün başkanlığında yürütülen projeye Altındağ Belediyesi de gençlik merkezleri aracılığı ile katkı sağlıyor.

“Kitabı koklamak lazım”

Artık dünyada gelişmişliğin kitap okuma oranları ile tespit edildiğine dikkat çeken Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, gençlere seslenerek, ” Zamanınızın tamamını televizyon, tablet ve telefon başında geçirmeyin. Kitap okuyarak yeni dünyalar keşfedebilirsiniz.” dedi.  Altındağ Belediyesi tarafından Altındağ’a kazandırılan gençlik merkezleri ve kütüphanelerle gençleri geleceğe hazırlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Veysel Tiryaki: ”Biz gençlerimizin kitap kokusu içinde büyümelerini istiyoruz ”dedi.