Tarih : 16.6.2017 13:07:15

Hacı Bektaş-ı Veli Camii’ne son denetim

Mahalle camileri dönemini başlatan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ihtiyaçlara yönelik yatırımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Önce titiz bir çalışmayla eksikliklerin yaşandığı bölgeleri tespit eden Başkan Tiryaki, daha sonra bu eksikliklerin giderilmesi için anında düğmeye basıyor. Başkan Tiryaki’nin adresinde bu sefer Çamlık Mahallesi’ne yeni yapılan Hacı Bektaş-ı Veli Camii vardı.

Başkan Tiryaki açılış öncesi camiyi inceledi

Altındağlı vatandaşlar tarafından mahalle camilerine yoğun talep olduğunu söyleyen Başkan Tiryaki, ilçeye 11 ibadethane kazandırdıklarını vurguladı. Başkan Tiryaki, Temmuz ayında açılacak olan Hacı Bektaş-ı Veli Camii’nde son denetimleri gerçekleştirdi. İbadethanenin pencerelerinden giriş kapısına, halılarından ahşabına kadar hiçbir detay Başkan Tiryaki’nin gözünden kaçmadı.

Bu camiler Altındağ’ın göz bebeği

Mahalle camilerinin özellikleri üzerinde de duran Başkan Tiryaki, bu ibadethanelerin gösterişten uzak olduğuna dikkat çekti ve sözlerine şöyle devam etti: “Çok katlı, büyük, alt tarafı dükkân ya da alışveriş merkezi olarak kullanılan camilerin aksine bu tür mütevazı ibadethaneleri tercih ediyoruz. Ezan okunduğunda cemaatin rahatlıkla abdest alıp, namaza erkenden yetişebileceği ibadethaneler inşa ediyoruz. Bu camilerin bahçesinden çocuk sesleri eksik olmasın istiyoruz. Kısa süre sonra açılış töreni gerçekleşecek olan Hacı Bektaş-ı Veli Camii de bunlardan biri. Bundan bir iki yıl önce açtığımız Hacı Bektaş-ı Veli Parkı’nın içine yaptığımız caminin bölge halkına hayırlı olmasını dilerim.”