Tarih : 18.5.2017 16:22:39

Altındağlı kadınların tiyatro tutkusu

Altındağlı kadınlar, sergiledikleri tiyatro oyunu ile “Kadına Şiddete Hayır!” dedi. Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde tiyatro eğitimi alan, yaşları 20 ile 60 arasında değişen kadınlar, sergiledikleri K”adın Sığınağı” adlı oyun ile izleyicilerden tam not aldı. Necip Fazıl Kültür Merkezi’ndeki oyunu Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de izledi.

“Kadın Sığınağı” oyunu ile Türkiye’nin kanayan yarasını işlediklerini vurgulayan kadınlar,  “Oyuna hazırlanırken ve sahnedeyken çok heyecanlandık ve duygulandık. Kadınları her alanda destekleyen ve bize bu imkanı sağlayan Altındağ Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Altındağ Belediyesi bünyesinde açılan “Tiyatro Okulu” ile sahnede olmanın keyfine vardık ve artık sahneden inmeye hiç niyetimiz yok. Bu oyunla birlikte de kadına şiddete ‘hayır’ diyoruz” dediler.

Başkan Tiryaki: “Altındağlı kadınlar her alanda ‘biz de varız’ diyorlar”

Oyun sonunda kısa bir konuşma yapan  ve Altındağ’da son 10 yılda yaşanan değişimde en büyük destekçilerinin Altındağlı kadınlar olduğuna dikkat çeken Başkan Tiryaki, başarılı performanslarından dolayı kadınları tebrik etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maalesef ülkemizde kadına şiddet, bizim toplumsal yaramız, acımız, kırık yanımız. Bu toplumsal sorunu çözmek ve daha mutlu bir toplum inşa etmek için çalışıyoruz. Bugün de Altındağlı kadınlar bu soruna, tiyatro sahnesi aracılığı ile dikkat çektiler. Ben hepsini kutluyorum. Bugüne kadar 25 farklı mahallede kadın eğitim kültür merkezleri hizmete açtık. Bu merkezlere 55 bin kadın devam ediyor. Yıllardır Altındağlı kadınların gelişimine katkı sağlamak için mücadele ediyoruz. Kadınların kültür ve sanatla ilgilenmesi için kurslar açıyoruz.  Belediye bünyesinde bir ‘tiyatro okulu’ kurduk. Altındağlı kadınların tiyatro okuluna yoğun ilgisi oldu. Bugün de sahnede kadınların gösterdiği performans, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın kanıtı aslında. Altındağlı kadınlar her alanda “Biz de varız” diyerek,  büyük bir gayret ve özveriyle kendilerini her alanda geliştiriyorlar. Profesyonel oyunculara taş çıkardılar. Hepsini canı gönülden tebrik ediyorum”

Altındağlı kadın tiyatro grubu turneye çıkacak

Cevriye Duman, Sevgi Ünsal, Pınar Koyuncu, Sultan Altunışık, Meral Öztaş, Jale Dokuş, Kamuran Öztürk, Sevinç Sarıgül, Makbule Şeker ve Dilan Ekinci’den oluşan ekip, “kendimizi tiyatro ile keşfettik” diyerek, sahneye her çıkışlarında ayrı bir heyecan yaşadıklarını dile getirdiler.  Bu seferki oyunu Veysel Tiryaki de izlediği için ayrı heyecanlandıklarını ifade eden Altındağlı tiyatrocular, Başkan’dan turne sözü de aldılar.