Tarih : 21.4.2017 12:59:09

Altındağlı çocuklar özel arkadaşlarıyla el ele

Altındağ Belediyesi, Otizm Farkındalık Ayı kapsamında Osman Gazi Ortaokulu'yla birlikte önemli bir programa imza attı. Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki ‘Hayatınızda Ben de Varım’ isimli programa Altındağlı çocuklar damga vurdu. Programda görev alan tüm çocukların Altındağ Belediyesi gençlik merkezlerine üye olmaları dikkat çekti. Beşikkaya ve Feridun Çelik Gençlik Merkezi’nden 60 öğrencinin görev aldığı etkinliğe Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer, Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş ve çok sayıda okul müdürü katıldı.

Altın koro salonu coşturdu

Özel bireylerin ailelerinin de yer aldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda otizmin 3 yaşına kadar ortaya çıkan ve bir ömür devam eden nörolojik bir sorun olduğu hatırlatıldı. Otizmin bir hastalık olmadığının belirtildiği programda bu özel çocukların sosyal hayatta daha fazla yer edinmesi için yapılması gerekenler anlatıldı. Daha sonra otizmli çocukların müzikal dinletide sergiledikleri başarılı performans katılımcılardan büyük alkış aldı. Beşikkaya ve Feridun Çelik Gençlik Merkezi öğrencileri ise Otizmle Elele Korosu’nda bu özel arkadaşlarına yardım etti. 20 öğrencinin yer aldığı korodaki şarkılar işaret diliyle de söylendi.

Çare ilaç değil sevgi

Program bir annenin otizmli çocuğuna yazdığı mektubu okumasıyla devam etti. Mektubun okunmasıyla birlikte salonda duygu dolu anlar yaşandı. Altındağlı çocuklar, bir de tiyatro gösterisi sergiledi. Ceren’in Dünyası isimli tiyatro gösterisinde otizmli bir çocuğa sahip anne ve babanın tedavi için doktorla yaptıkları görüşmeler sahnelendi. Bu oyunda tedavinin ilaç değil sevgi olduğunun altı çizildi. Daha sonra otizmli bir başka çocuğun İstiklal Marşı’nı 10 kıta olarak ezbere okuması ayakta alkışlandı. Program pandomim gösterisi ve öğrencilerin hep bir ağızdan Barış Manço şarkılarını söylemesiyle son buldu.