Tarih : 24.11.2016 15:02:06

Altındağ Belediyesi bir kez daha ödüle layık görüldü

Ulusal ve uluslararası alanda pek çok ödül alan Altındağ Belediyesi, bir ödülün daha sahibi oldu. Yerel yönetimlerde “Coğrafi Bilgi Sistemleri” alanındaki uygulamaları ve çalışmaları ile örnek belediye seçilen Altındağ Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödüle layık görüldü. İstanbul Haliç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene katılan Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, ödülünü Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin elinden aldı.

Altındağ Belediyesi coğrafi bilgi sistemleri konusunda örnek belediye seçildi

“Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü” kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyuma, K.K.T.C Çevre ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda üst düzey bürokrat ve sektör temsilcileri katıldı.

Başkan Tiryaki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teşekkür etti

Açılış konuşmalarının ardından ödül takdimine geçilen etkinlikte Altındağ Belediyesi, “Yerel yönetimlerde örnek belediye” ödülüne layık görüldü. Alkışlarla sahneye çıkan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, her gün büyüyen kentlerimizde yaşadığımız problemleri farklı teknolojilerle çözmek ve yeni projeler üretmek için çalıştıklarını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teşekkür eden Başkan Tiryaki, emeği geçen herkesi de tebrik etti.

Altındağ Belediyesi’nin Kent Bilgi Sistemi alanında uzun zamandır gayretli çalışmaları olduğuna dikkati çeken Başkan Tiryaki “Akıllı şehir teknolojileri çok önemli… Her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Bizlerin de buna ayak uydurması kaçınılmaz, hatta zaruri… Ancak şunu da unutmamak gerekir ki, akıllı şehirler ancak akıllı insanlarla anlam kazanır. Dolayısıyla teknolojik yatırım kadar, insana yatırım yapmayı da ihmal etmemek gerekir. Teknolojik gelişimle birlikte, insanlarımızın eğitimine ve dünyayı algılayış biçimine de emek harcadığımız takdirde, bu çalışmaların çok daha büyük anlam kazanacağına inanıyorum.” dedi.