Tarih : 30.3.2013 13:48:45

Başkan Tiryaki’ye Başbakan’dan birincilik ödülü

Gerçekleştirdiği başarılı projeler ve çalışmalarla dikkati çeken Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden bir birincilik ödülünün daha sahibi oldu.  AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen  “Yaşanabilir ve Estetik Şehirler” konulu 4’üncü Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda, Hamamönü ve Ulucanlar Cezaevi Restorasyon Projesi uygulamasıyla ödüle layık görülen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ödülünü Başbakan’ın elinden aldı.

Sempozyumun açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Partili belediye başkanları katıldı. Altındağ Belediyesi, Hamamönü’nde gerçekleştirdiği tarihi koruma çalışmaları ve Ulucanlar Cezaevi’nin restore edilerek müze ve kültür sanat merkezine dönüştürülmesi ile 286 proje arasında birinciliğe layık görüldü.

“Şiir gibi bir şehir, içinde yaşayanları şair haline getirir.”

Ödül törenin ardından bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan “Eğer şehir denildiğinde aklına taş gelen, aklına beton gelen, aklına sadece asfalt gelenler varsa onlar kendilerini ve medeniyet algılarını lütfen tekrar tekrar sorgulasınlar. Onlar bu işi bilmiyorlar. Yunus Emre'nin dediği gibi kendilerini viran etsinler. İmaretin, mimarinin ne olduğunu ancak bu şekilde anlasınlar. Bir şehirden gönül dünyasında bir şeyler alamayan, ruh dünyasında bir değişiklik hissetmeyen, oraya bakar kör olarak girer, bakar kör olarak çıkar. Onlar inanın hiçbir şey görmezler. Gördükleri taştır, gördükleri betondur, asfalttır, kalabalıktır. Ama bir şehre gönül gözüyle bakanlar şehrin ruhunu, tarihini, medeniyetini, kültürünü görürler. İnsan şehri şekillendirmez, şehir insanı şekillendirir. Şiir gibi bir şehir, içinde yaşayanları şair haline getirir. Masal gibi bir şehir içinde yaşayanları masal kahramanı yapabiliyor." dedi.

Başbakan’dan belediye başkanlarına mesaj

“Siyasi irade, oligarşik bürokrasiye boyun eğmemelidir.” diyen Başbakan Erdoğan “Biz tarihimize sahip çıkacağız. İyiye giden bir miras bırakacağız.” mesajı verdi ve sözlerini “Allah, ruhu ve istikameti olan şehirler oluşturmayı nasip etsin.” temennisiyle tamamladı.

Birinci olmaktan ve ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise, duygularını şu sözlerle dile getirdi.

“Bu ödül bizim için çok kıymetli”

“Bu ödül, bizim için çok kıymetli. Çok mutlu olduk. Aldığımız ödüller, motivasyonumuzu artırıyor tabi ki. Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana başkentin geçirdiği her değişimin izini Altındağ’da bulabilirsiniz. Altındağ’daki tarihi yapılar ve anıtlar Ankara’nın kent kimliğinin en önemli unsurlarıdır. Bir kente kimliğini veren tarihidir. Ancak birkaç yıl öncesine kadar bu bölgelere ilgisiz kalınmış, yıllar içinde Ankara’nın kalbi olan bu yerler viraneye dönüşmüştür. Ankara’da ilk defa Altındağ Belediyesi restorasyon çalışmalarını başlatmıştır.  Altındağ Belediyesi olarak hem Hamamönü’nü, hem Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni Ankara’ya kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz..“