Tarih : 3.9.2012 18:22:18

Dünya Turizm Oscarı düzenlenen görkemli törenle Altındağ Belediyesi’nin oldu

Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Federasyonu (FIJET) tarafından verilen ve dünyanın en prestijli turizm ödülleri arasında gösterilen “The Golden Apple” Altın Elma ödülü, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir törenle Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye verildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katıldığı törene, AK Parti Milletvekilleri Salim Uslu ve Seyit Sertçelik, Ak Parti eski milletvekili Faruk Koca, Ak Parti İl Başkanı Murat Alparslan, Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Türk İdareciler Derneği Başkanı Saffet Arıkan Bedük, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca ve ilçe teşkilatı, Altındağ Belediyesi meclis üyeleri, büyükelçilik temsilcileri ile  turizm dernek ve federasyonları ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve FIJET yönetim kurulu da tam kadro teşrif ettiler. “Hoş geldin” kokteyli ile başlayan program, coşku dolu anlara sahne oldu.

“Şimdi Hamamönü zamanı…”

Törende İngilizce ve Türkçe olarak konuklara hitap eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bugüne kadar restorasyon çalışmalarında kat edilen mesafe ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tarihi koruma ve Ankara’ya yeni turizm alanları kazandırma konusunda kararlı çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Tiryaki, “Altındağ’ın tarihi dokusunu ayağa kaldırmak için çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın dünya tarafından da fark edilmesi bizim için mutluluk verici.  Altın Elma ödülünü bu yıl Türkiye’ye kazandırmaktan dolayı çok gururluyuz. ” dedi.

“Altındağ’ın genç ve dinamik başkanını tebrik derim.”

FIJET Başkanı Tijani Haddad ise yaptığı konuşmasında Altın Elma Ödülü’nü bu yıl Hamamönü’ne vermeyi tercih ettiklerini belirterek “ Bölgeyi yakından gördükten sonra anladık ki,  ödülü en çok hak eden yere vermişiz. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Hamamönü kültürel mirası, tarih kokan sokakları, restorasyon çalışmaları ile her ülke için çok güzel bir örnek… Altındağ’ın genç ve dinamik başkanını, kalbimden gelen güçle tüm başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederim.” dedi.

“Altın Elma” ödülü Başkan Tiryaki’ye takdim edildi

FIJET Başkanı Tijani Haddad’ın konuşmasının ardından “Altın Elma” ödülü için Başkan Veysel Tiryaki sahneye davet edildi.  Dünyanın en prestijli turizm ödülü olarak kabul edilen “The Golden Apple” Altın Elma ödülü alkışlarla Başkan Veysel Tiryaki’ye takdim edildi.  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve FIJET Başkanı Tijani Haddad, Altın Elma Ödülü ile kameralara poz verdi.

“Benim yüreğimde Altındağ her zaman ödüllerin en büyüğünü hak ediyor.”

Ödül takdiminin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Bakan Günay, son yıllarda kültürel varlıkları geliştirme ve Türkiye’nin dünyada marka olması yolunda güzel adımlar attıklarını kaydederek, Altındağ Belediyesi’nin bu yolda kendileriyle çok başarılı bir ortaklık ve yol arkadaşlığı yaptığını söyledi. “Ne zaman bunalsam, sıkılsam, bir nefes almak istesem Altındağ’a geliyorum. Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, kaynak istemeden, kamuyu hiç zorlamadan, sadece büyük bir hevesle, aşkla buraları ayağa kaldırdı. Bu gördükleriniz toprağını, vatanını, yurdunu, Ankara’yı seven bir yüreğin dokunuşu… Benim yüreğimde de Altındağ, başkanı ve tüm çalışanlarıyla her zaman ödüllerin en büyüğünü hak ediyor…” diyen Bakan Günay, salonu dolduran izleyiciler tarafından bol bol alkışlandı.

“Bizim gördüğümüzü dünya da görüyor.”

“Demek ki biz aynaya bakıp da sevinmiyoruz. Bizim gördüğümüzü dünya da görüyor. Bu ödül bizim sevgiyle, aşkla, heyecanla yaptığımız işlerin dünyada karşılık bulduğunun göstergesidir. ” diyerek konuşmasını sürdüren Bakan Günay, sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın geleceği için yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Tiryaki’yi tebrik etti.