Tarih : 8.8.2011 15:22:59

Hamamönü’ne “Avrupalı Seçkin Destinasyon” ödülü

Altındağ Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar her geçen gün dünya tarafından daha çok tanınıyor, Altındağ Belediyesi daha büyük çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Altındağ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının sonucu olan “Hamamönü Kentsel Tasarım ve Sağlıklaştırma Destinasyonu”, 2011 yılının "Avrupalı Seçkin Turist Destinasyonu" seçildi.

Hamamönü  Kentsel Tasarım ve Sağlıklaştırma Projesi ile tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başaran Altındağ Belediyesi, Eylül ayında Brüksel’de gerçekleştirilecek ödül töreni öncesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da ödüllendirildi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Yarışması 2011 Türkiye Ulusal Destinasyonu” ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın elinden aldı.

Kültür Bakanlığı Cer Atölyeleri’nde düzenlenen ödül törenine finalist olan Altındağ Belediyesi’nin yanı sıra Mudurnu, Safranbolu, Tarsus ve Kütahya Belediyeleri de katıldı. Çok sayıda basın mensubu ve bürokratın yer aldığı ödül töreninde Hamamönü restorasyon çalışmalarını anlatan fotoğraf sergisi de açıldı.

Bakan Günay: “Hamamönü’nde çok güzel işler yapıldı”

Türkiye’nin son birkaç yıldır kültürel ve mimari kategorilerde Avrupalı Seçkin Turist Destinasyonları Yarışması’na katıldığını, bu anlamda Türkiye’nin çok zengin hazinelerinin bulunduğunu belirten Bakan Günay, “Türkiye, deniz turizminin yanı sıra kültürel turizm alanında da büyük mesafeler kat ediyor. Birçok bölgede önemli çalışmalar yürütülüyor. Bizler de bu çalışmaları uluslararası platformlarda tanıtmak için çalışıyoruz. 2011 yılı için Hamamönü’nde yapılan restorasyon çalışmaları Brüksel’e gitmeye hak kazandı. Bölgede gerçekleştirilen çalışmaların 4 yılına şahit olan biri olarak Hamamönü’nde güzel işler yapıldığını söyleyebilirim. Ramazan’da en çok ilgi gören sivil mimarlık örneği Hamamönü’dür” dedi.

Altındağ Belediyesi’nin Hamamönü’nde yürüttüğü çalışmaların benzerinin Hamamarkası’nda da devam ettiğini belirten Günay, “Altındağ Belediyesi sadece binaları ayağa kaldırmıyor, onlara, kültür ve sanat adına fonksiyonlar da yüklüyor. Bu nedenle, gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi tebrik ediyorum” dedi.

Ödül töreni sonrasında bir teşekkür konuşması yapan Başkan Tiryaki ise, Anadolu coğrafyasında kültürel değerlere sahip çıkan, emek veren, bu konuda çalışan herkese, her kuruma teşekkür etti. Başkan Tiryaki, Hamamönü’nde yürütülen çalışmaları gösteren fotoğraf sergisini Bakan Günay ile birlikte gezdi.