Tarih : 25.5.2009 16:10:23

TKB’den Altındağ Belediyesi’ne bir ödül daha

Hayata geçirdiği projelerle uluslararası başarılara imza atan Altındağ Belediyesi, hazırladığı “Ulucanlar Merkez Kapalı Ceza Evi Kültür ve Sanat Merkezi Dönüşüm Projesi” ile Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Proje Büyük Ödülü’nü kazandı.

Hayata geçirdiği kentsel dönüşüm ve sosyal projelerle hem yurtiçinde hem de uluslar arası platformda başarılara imza atan Altındağ Belediyesi, ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” ile Altındağ Belediyesi bu yılda büyük ödüle layık görüldü.  Yarışmada, projesi tamamlanıp çalışmalarına hızla başlanılan  “Ulucanlar Merkez Kapalı Ceza Evi Kültür ve Sanat Merkezi” dönüşüm projesi ile “Danışma Kurulu Proje Büyük Ödülü”nü kazandı.

İstanbul Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir geceyle dereceye giren belediyelere ödülleri verilirken, ödül töreninde konuşan Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, yarışma ile kentsel, arkeolojik ve doğal değerlere ilişkin koruma bilincinin yaygınlaştırılmasını amaçlandığını dile getirdi. Sözen 2001 yılından bu yana sayıları 239’a ulaşan üye belediyeler arasında, tarihi kent dokularını yaşatma doğrultusunda üretilen proje ve uygulamaları özendiren ve ödüllendiren bir yarışma düzenlediklerini kaydetti.

“Proje Ankara için çok önemli”

Ödül törenin ardından Gazete Altındağ’a açıklamalarda bulunan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu tarafından belediyenin daha önce iki kez daha “Büyük Ödül”e layık görüldüğünü hatırlatarak “Hazırladığımız ve hayata geçirdiğimiz projelerle böylesine anlamlı ödülleri ilçemize kazandırmak bizler için mutluluk verici” diye konuştu. Bu yıl proje ödülünü “Ulucanlar Merkez Kapalı Ceza Evi Kültür ve Sanat Merkezi Dönüşüm Projesi” ile aldıklarını belirten Başkan Tiryaki, yaklaşık 34 bin metrekarelik alan üzerinde bulunan Ulucanlar Cezaevi’nin kültür merkezine dönüştürülmesinin Ankara için çok önemli olduğunu vurguladı. Projeyi hızla hayata geçireceklerini de belirten Başkan Tiryaki “Koğuşlarıyla, görüşme odalarıyla, hücreleriyle burayı koruyacağız. Koğuşlar, misafir ettikleri ünlülerin bilgilerinin ve fotoğraflarının da yer alacağı biçimde muhafaza edilecek. Yine mahkûmların duvarlara yazdıkları yazıları da fotoğraflar ya da başka biçim ve tekniklerle koruyacağız ve sergileyeceğiz. Kütüphanesi, sanat galerileri, toplantı, konferans salonları ve film platolarıyla burası tam anlamıyla yaşayan bir müze; Türkiye siyasi hayatı için canlı bir hafıza olacak” diye konuştu.

Projeye yeterli kaynak ayrıldığını kaydeden Tiryaki, “Belediyemizi bu tür restorasyon projelerinde daima destekleyen Ankara Valiliğimiz de özel idare bütçesinden destek sağlıyor. Çalışmaların ilk bölümü 2009 yılının Kasım ayında bitirilecek ve hizmete açılacak. Ulucanlar’ın yeni yüzüyle hem başkentlilerin hem de yerli ve yabancı turistlerin gezip görmek isteyeceği bir yer haline geleceğine, Ankara’ya çok önemli bir eser kazandıracağımıza inanıyoruz” dedi.

Altındağ Belediyesi’nin kazandığı üçüncü ödül

Tarihi Kentler Birliği tarafından 2001 yılından bu yana düzenlenen yarışmada hayata geçirdiği çalışmalarla üçüncü kez ödül kazanan Altındağ Belediyesi daha önce Ankara Kalesi’nde bulunan tarihi Saat Kulesi’nde yürütülen başarılı restorasyon projesi ile Özendirme Ödülü’ne ve “İnci ve Dutlu Sokaklar Sokak Sağlıklaştırma Projesi” ile Danışma Kurulu Büyük Ödülü’ne ve layık görülmüştü.