Veysel TİRYAKİ

Tarih : 15.7.2013 11:41:18

Bu köyün ‘KAPISI’ herkese açık

Çalışmaları hızla devam eden ve Ankaralıların merakla beklediği “Köy Park Açık Hava Müzesi” projesi hızla ilerliyor. 100 yıl öncesinin köy hayatının yaşatılacağı Köy Park’ın kapısı da projeye yakışır nitelikte. Köyün girişine dev bir kapı yaptırdıklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, çalışmaları yerinde görmek için sık sık park alanını ziyaret ediyor.

Köy Park’ın girişine yapılan dev kapının inşaatı hızla devam ediyor

Başkent’in göbeğinde 400 dönüm arazi üzerine kurulan Köy Park, doğal hayattan esintiler sunmaya hazırlanıyor. Ahşap evleri, doğal yaşam alanı, yel ve su değirmeni, köprüleri, hayvanları ve meyve sebze bahçeleriyle daha şimdiden merak konusu haline gelen Köy Park Projesi açılmak için gün sayıyor.  Parkın girişine yapılan büyük köy kapısının inşaatı da hızla devam ediyor.

Her eve ayrı bir faaliyet

Teknolojik araç ve gereçlerin kullanılmayacağı, at ve öküz arabalarının bulunacağı  Köy Park’ta baştan aşağı her şey doğal. Karabük’ten getirilen ahşap evler ve 130 yıllık bir geçmişe sahip köy camisi bunlardan sadece birkaçı. Projenin yılsonuna kadar tamamlanması beklenirken Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Köy Park’taki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Başkan Tiryaki, Köy Park’taki yel değirmenini yakından inceleyerek ahşap evlerin konumuyla ilgili yetkililerle fikir alışverişinde bulundu. Köy Park’taki her eve ayrı bir faaliyet yüklemeyi düşünen Tiryaki, kısa süre önce dikilen ağaçların da Köy Park’a ayrı bir güzellik kattığını belirtti.

Başkan Tiryaki: “Çocuklar köy hayatını öğrenecek”

Veysel Tiryaki: “Anadolu’nun bazı yörelerinde terk edilerek, fırınlarda odun olarak satılan 100 yıllık evleri satın alarak,  Köy Park içine yeniden kuruyoruz. Zamanında hiç çivi kullanılmadan birbirine geçme yöntemiyle yapılan köy evleri, sökülerek yine aynı yöntemle Altındağ’a kuruluyor. ” dedi. Köy Park Projesi’nde yaklaşık 80 ev bulunduğunu ifade eden Başkan Tiryaki, bölgede tarım ve hayvancılık yapılacağının da altını çizdi.

Bu projenin Ankara için önemli bir çalışma olduğunun altını çizen Başkan Tiryaki, “Çocuklarımız, buğdayın değirmenlerde nasıl una dönüştürüldüğüne tanıklık edecek. Köy fırınından köy ekmeği alacaklar. Yayık ayranı içecekler. Sütün nasıl üretildiğini, peynirin nasıl yapıldığını, sebzelerin nasıl yetiştiğini burada görecekler.” diye konuştu.

Bu habere ait videolar

ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

İLAN

ZAMAN AŞIMININ KESİLMESİ HAKKINDA

Aşağıda isimleri belirtilen gerçek veya tüzel kişiler hizalarında belirtilen amme borçlarını vadesinde ödememiş olup, 6183 sayılı Kanunun 103’ncü maddesi uyarınca bu borçları kendilerine ilanen tebliğ olunur.

Listeler mükellef adına göre A'dan İ'ye ve J'den Z'ye kadar iki dosya şeklinde hazırlanmış olup, 2008 yılı Bina, Arsa, Arazi Vergileri ile Taşınmaz Kültür Varlıklarını Koruma Katkı Payı, Çevre Temizlik Vergisi, Eğlence Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi, Kira ve Ecrimisil Bedelleri, Arsa ve Bina Tahsis Bedelleri, Para ve Vergi Cezaları tahakkuk türlerini içermektedir.

Liste-1(A'dan İ'ye kadar)

Liste-2 (J'den Z'ye kadar)