Veysel TİRYAKİ

Tarih : 10.10.2012 12:13:00

Altındağ Belediyesi Kına Konağı yeni gelinleri bekliyor

Evlenmek isteyen çiftelere en mutlu günlerinde, her zaman en özel seçenekleri sunan Altındağ Belediyesi, çiftlerin evlilik öncesi gerçekleştirdiği geleneksel kına geceleri için de muhteşem bir mekan tasarladı. Altındağ Belediyesi Evlendirme Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren kına konağı, restorasyon sonrası yeniden hayata dönen Hamamarkası bölgesinde, kına türküleri ile yeniden canlanıyor.

Restore edilen tarihi bir konak olan kına konağı, misafirlerine en mutlu günleri öncesinde geleneksel ve çok özel bir gün vaat ettiği gibi, konuklarla birlikte gelin ve damada da kendilerini saray atmosferindeymiş gibi hissettiriyor. Restore edilen konağın doğal yapısına uygun olarak sedirlerle döşenen iç mekan, ahşap döşemeler ve konağın nostaljik dekorasyonu görenleri hayran bırakıyor.

Altındağ Belediyesi’ne bağlı tüm düğün ve nikah merkezlerinde hiçbir detayı atlamadan kusursuz hizmet verdiklerini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, hayatlarının bu en özel gününde çiftlere unutulmaz anlar yaşatmayı amaçladıklarını aktardı. Hamamönü’nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından gelin adaylarının kına gecesi töreni için, tarihi konakları tercih etmeye başladıklarını ve belediyeyi sürekli arayarak belediye bünyesindeki konakları kullanıp kullanamayacaklarını sorması üzerine “Kına Konağı”nı açmaya karar verdiklerini ileten Başkan Tiryaki, nikah merasimlerinde olduğu gibi kına merasimlerinde de her ayrıntının düşünüldüğünü ifade etti.

Gelinlerin en duygusal anları, kına konağında yaşanıyor

Ağustos ayında hizmete açılan kına konağı, kısa sürede Altındağ ve çevre ilçelerden büyük ilgi gördü. Konağın dekorasyonunu ve sunulan ayrıcalıklı hizmetleri çok beğenen gelin adayları tarafından büyük ilgi gören kına konağı, aylar öncesinden rezerve edilmeye başlandı.

Açıldığından bu yana birçok kınaya ev sahipliği yapan kına konağı, misafirlerin otantik giysilerle karşılanmasından, geleneksel kına gecesi müzikleriyle ağırlanmasına kadar pek çok detayı özenle hazırlayarak misafirlerine unutulmaz bir gece yaşatıyor. Haftanın her günü 19:30 - 22:30 saatleri arasında hizmet veren konak, isteyen konuklara canlı müzik hizmeti de veriyor.

Geleneksel kına türkülerinin ve kına eğlencelerinin tümünün yerine getirildiği kına konağında, gelin adayları düğün öncesinde tüm streslerini atarken, misafirler de gönüllerince eğlenme imkanı buluyor.

Kına konağı her tür hizmeti sunuyor

Evlendirme Şube Müdürü Demet Yavuz, sunulan hizmetler arasında geleneksel bindallılar, kına setleri, lezzetli ve zengin yiyecek ve içecek mönülerinin de yer aldığını, kişilerin hayalleri ve isteklerine göre sunulan hizmetlerin çeşitlendirilebileceğini söyledi.

Kına konağının en önemli ve en çok dikkati çeken taraflarından birinin tarihi Karacabey Hamamı’nın yanında yer alması olduğunu da söyleyen Yavuz, hamamla birlikte kına ve düğün ambiyansının tamamlandığını belirtti. “Gelinlere en mutlu günlerinde daima en iyisini yaşatmayı amaçlıyoruz.” diyen Yavuz, tüm gelinleri tarihi bir atmosferde, geleneksel bir kına gecesi yaşamak için Altındağ Belediyesi Kına Konağı’na davet etti.

ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

İLAN

ZAMAN AŞIMININ KESİLMESİ HAKKINDA

Aşağıda isimleri belirtilen gerçek veya tüzel kişiler hizalarında belirtilen amme borçlarını vadesinde ödememiş olup, 6183 sayılı Kanunun 103’ncü maddesi uyarınca bu borçları kendilerine ilanen tebliğ olunur.

Listeler mükellef adına göre A'dan İ'ye ve J'den Z'ye kadar iki dosya şeklinde hazırlanmış olup, 2008 yılı Bina, Arsa, Arazi Vergileri ile Taşınmaz Kültür Varlıklarını Koruma Katkı Payı, Çevre Temizlik Vergisi, Eğlence Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi, Kira ve Ecrimisil Bedelleri, Arsa ve Bina Tahsis Bedelleri, Para ve Vergi Cezaları tahakkuk türlerini içermektedir.

Liste-1(A'dan İ'ye kadar)

Liste-2 (J'den Z'ye kadar)