Veysel TİRYAKİ

Tarih : 10.4.2012 12:16:03

Çanakkale gezileri başladı

Altındağ Belediyesi’nin organize ettiği ve bir gelenek haline gelen Çanakkale gezileri kaldığı yerden devam ediyor. Her yıl binlerce Altındağlı kadını ve genci Çanakkale’ye götüren Altındağ Belediyesi, ilk yolcularını uğurladı.

“Çanakkale gezisi eğitimin bir parçası”

Çanakkale gezilerini çok önemsediğini vurgulayan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Biz insanları Marmaris’e, Bodrum’a, Antalya’ya götürmüyoruz. Bu turistik bir gezi değil. 22 farklı mahallede hizmete açtığımız Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde kadınlara verilen eğitimin bir parçası olarak görüyoruz Çanakkale gezilerini. Ben Türkiye’de yaşayan herkesin Çanakkale’yi mutlaka görmesi gerektiğine inanıyorum. Özellikle de gençlerin. Vatanın ne şartlarda kazanıldığını yerinde öğrenmek açısından Çanakkale, mutlaka görülmesi gereken bir şehrimiz.” diyerek Çanakkale gezilerinin amacını özetledi.

Çanakkale kafilesinin ilk yolcuları olan Önder Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi’ne üye 179 kadın, düzenlenen törenle yola çıktılar.

“Dedemi görmeye gidiyorum”

Yola çıkan ilk kafile olan Önderli kadınlar, Türkiye’nin kurtuluş mücadelesinin başladığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı yer olan Çanakkale’ye gidiyor olmanın heyecanını yaşadılar.

Çanakkale’ye giden kadınlardan 72 yaşındaki Münevver Akbey, pek çok kez katıldığı gezi çekilişinde bu kez kazanmış olmanın mutluluğu ile “İlk ben gideyim de o yolda öleyim. Ecdadımızın kahramanlıklarını göreceğim, çok heyecanlıyım.”  dedi.

Dedesi Mehmet oğlu Mehmet’in bir Çanakkale şehidi olduğunu belirten Emine Özdemir ise “Dedemi görmeye gidiyorum. Şimdiye kadar maddi imkansızlıklar nedeniyle gidememiştim. Bize bu fırsatı sunduğu için Altındağ Belediyesi’ne ve Başkan Veysel Tiryaki’ye çok teşekkür ederim” sözleriyle geziden memnuniyetini dile getirdi.

Altındağlı erkekler de Çanakkale’ye gidecek

Çanakkale gezilerinde bu yıl bir ilki gerçekleştirecek olan Altındağ Belediyesi, kadın ve gençlerin dışında erkekleri de Çanakkale’ye götürecek. Her hafta 4 farklı mahalledeki kadın eğitim ve kültür merkezine üye kadınların eşleri, Çanakkale’ye uğurlanacak. Kadınlarda olduğu gibi yine kurayla belirlenen erkekler, gezi gününü iple çektiklerini ifade ediyorlar.

Aşağıda isimleri belirtilen gerçek veya tüzel kişiler hizalarında belirtilen amme borçlarını vadesinde ödememiş olup, 6183 sayılı Kanunun 103’ncü maddesi uyarınca bu borçları kendilerine ilanen tebliğ olunur.

Listeler mükellef adına göre A'dan G'ye,H'dan M'ye ve N'den Z'ye kadar üç dosya şeklinde hazırlanmış olup, 2009 yılı Bina, Arsa, Arazi Vergileri ile Taşınmaz Kültür Varlıklarını Koruma Katkı Payı, Çevre Temizlik Vergisi, Eğlence Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi, Kira ve Ecrimisil Bedelleri, Arsa ve Bina Tahsis Bedelleri, Para ve Vergi Cezaları tahakkuk türlerini içermektedir.

Liste-1(A'dan G'ye kadar)

Liste-2(H'dan M'ye kadar)