Veysel TİRYAKİ

Tarih : 11.1.2005 12:33:02

"2.ALTINDAĞ FOTOĞRAFLARI YARIŞMASI" NIN SONUÇLARI BELLİ OLDU…

Altındağ ilçesinin tarihi ve kültürel mekânlarının tanıtımı için siyah-beyaz ve renkli baskı olmak üzere iki dalda düzenlenen fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Altındağ Belediyesi’nin, Eski Ankara’nın tarihi ve kültürel mekânlarını, bu mekânlardaki günlük hayatı belgelemek, tanıtmak ve bu değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği yarışmaya 71 fotoğraf sanatçısı 344 eserle katıldı. Siyah-beyaz ve renkli olmak üzere iki dalda düzenlenen yarışmanın jürisi 8 Ocak 2005 tarihinde Altındağ Belediye Başkanlığı’nda toplandı.

Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, Ozan Sağdıç, Mehmet Aslan Güven, Adnan Polat ve Erol Karaca’nın oluşturduğu seçici kurul, eserleri, konuya uygunluk, fotografik ve estetik referanslar göz önüne alınarak inceledi.

Sonuçlar belli olduktan sonra Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, seçici kurul üyelerini makamında kabul etti. 2. Altındağ Fotoğrafları Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları hakkında bilgi alan Tiryaki, şunları söyledi; “Genel hedefimiz, başkentin tarihi ve kültürel merkezi Altındağ’ı sanat alanında da Ankara’nın başkenti yapmak. Fotoğraf yarışmamızla, amacımız hem Altındağ’ın fark edilmeyen karelerini halka sunmak, hem de sanatsal etkinliklerin çoğalmasına katkı sağlamaktı. Yarışmaya katılan eserler gösteriyor ki bunu başardık. Dereceye giren fotoğrafların yeni açılan sanat galerimiz de sergilenecek olması da ayrı bir mutluluk. “

Puanlama sistemiyle yapılan değerlendirme sonucu oybirliği ile şu eserler ödüle layık görüldü:

Siyah beyaz dalda:
Birincilik ödülü; Mustafa Ertekin “Alışveriş A”
İkincilik ödülü; Murat Özcan “Hacıbayram 2”
Üçüncülük ödülü; Hasan Metin Soner “Ankara’ya Bakış”

Mansiyonlar;
Emine Jessica Mckie “Usta”
Alper Bingöl “Hacıbayram’da Güvercinler”
Haluk Sargın “Zindankale”
Kenan Seven “Altındağ’da”

Renkli dalda:
Birincilik ödülü; Hasan Metin Soner “Bir dünyadır Ankara”
İkincilik ödülü; Resul Baştuğ “Gençlik Parkı”
Üçüncülük ödülü; Erdoğan Sokullu “Çatıda Saklambaç”

Sanfo özel ödülü; Ümit Özcan “Kardeşler”

Mansiyonlar;
Pelin Telkoparan “Beyazda Oyun”
Dilay Aygün “Hüzün”
Mustafa Ertekin, “Atpazarı Sokağı”
Fatih Kurtcu “Sarı Konak”

Ayrıca siyah-beyaz baskı dalında 54, renkli baskı dalında 72 eser, 25 Şubat’ta yapılacak ödül töreni sonrası Altındağ Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

Ödül ve sergileme hakkı kazanamayan eserler 1 Mart 2005 tarihinden itibaren eser sahipleri tarafından alınabilecek.

1 2 3 4 5   Puan Yok

ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

İLAN

ZAMAN AŞIMININ KESİLMESİ HAKKINDA

Aşağıda isimleri belirtilen gerçek veya tüzel kişiler hizalarında belirtilen amme borçlarını vadesinde ödememiş olup, 6183 sayılı Kanunun 103’ncü maddesi uyarınca bu borçları kendilerine ilanen tebliğ olunur.

Listeler mükellef adına göre A'dan İ'ye ve J'den Z'ye kadar iki dosya şeklinde hazırlanmış olup, 2008 yılı Bina, Arsa, Arazi Vergileri ile Taşınmaz Kültür Varlıklarını Koruma Katkı Payı, Çevre Temizlik Vergisi, Eğlence Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi, Kira ve Ecrimisil Bedelleri, Arsa ve Bina Tahsis Bedelleri, Para ve Vergi Cezaları tahakkuk türlerini içermektedir.

Liste-1(A'dan İ'ye kadar)

Liste-2 (J'den Z'ye kadar)