Veysel TİRYAKİ

Tarih : 1.12.2009 16:22:16

Yıkımlar sürüyor, yollar açılıyor

Altındağ Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarını bölgenin dört bir yanında sürdürüyor. Geçtiğimiz dönemde 15 bine yakın gecekondu yıkan ve yaklaşık 180 kilometre imar yolu açan Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü çalışmalarını bu dönemde de büyük bir hızla sürdürüyor. Geçtiğimiz ay Yıldıztepe Mahallesi’nde başlayan ve ilçe genelinde 149 sokağı kapsayacak olan yıkımlar Önder Mahallesi’nde devam ediyor.

İmar yolu üzerinde kalan kaçak binalar ve eklentilerinin yıkıldığı çalışmalar kapsamında Önder Mahallesi Öner Caddesi üzerinde bulunan ve imar yolu üzerinde kalan iki gecekondu ile Gez Sokak’ta bulunan 4 katlı kaçak bina yıkıldı. Bayram, Uygar ve Şahin caddelerindeki yıkımları da tamamlayan Fen İşleri ekipleri yol açma çalışmalarının hazırlıklarını da yaptı.  Çalışmalar bittiğinde yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda olan Öner Caddesi tamamen açılacak ve asfaltlanacak.

“En kısa sürede bitireceğiz”

Konuyla ilgili bilgi veren Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Gökalp Yılmaz, yıkımların bir iş planı çerçevesinde yapıldığını ve yıkım öncesinde hak sahiplerine bilgi verildiğini belirterek “Vatandaşların büyük bir kısmı kendilerine tanınan süre içinde gecekondularını ya da ardiye olarak kullandıkları yapıları boşalttı. Ancak bazı vatandaşlar taşınmak için ek süre istedi, biz de belediye olarak bu süreyi kendilerine tanıdık. Zaten belediyeye gidip yıkımlara ve enkaz bedeline ilişkin yasal prosedürü tamamlamayan vatandaşın evini yıkmıyoruz. Yıkım yaptığımız mahallenin sakinleri bu konuda oldukça hassas ve belediyemize çok yardım ediyorlar. Buradaki yıkımları da en kısa sürede bitirip yolları açacağız” dedi.

Bozuk satıhlar da düzeltiliyor

Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yıkımların yanı sıra ilçenin çeşitli yerlerinde asfaltlama ve yama çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Plevne Mahallesi’nin bazı ara sokaklarında alt yapı çalışmaları ve doğalgaz hattı döşenmesi için kazınan asfalt kısma yama yapan ekipler ayrıca asfalt sathın bozuk olan kısımlarını da düzeltiyor.

ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

İLAN

ZAMAN AŞIMININ KESİLMESİ HAKKINDA

Aşağıda isimleri belirtilen gerçek veya tüzel kişiler hizalarında belirtilen amme borçlarını vadesinde ödememiş olup, 6183 sayılı Kanunun 103’ncü maddesi uyarınca bu borçları kendilerine ilanen tebliğ olunur.

Listeler mükellef adına göre A'dan İ'ye ve J'den Z'ye kadar iki dosya şeklinde hazırlanmış olup, 2008 yılı Bina, Arsa, Arazi Vergileri ile Taşınmaz Kültür Varlıklarını Koruma Katkı Payı, Çevre Temizlik Vergisi, Eğlence Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi, Kira ve Ecrimisil Bedelleri, Arsa ve Bina Tahsis Bedelleri, Para ve Vergi Cezaları tahakkuk türlerini içermektedir.

Liste-1(A'dan İ'ye kadar)

Liste-2 (J'den Z'ye kadar)