Veysel TİRYAKİ

Tarih : 19.5.2009 12:26:26

19 Mayıs şölenlerle kutlandı

Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ve Kurtuluş Savaşı’nı fiilen başlatmasının 90. yıldönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Altındağ’da da öğrencilerin ve vatandaşların katılımıyla kutlandı. Anma etkinlikleri Ulus Atatürk Heykeli’ne çelenk konmasıyla başladı.

İlçedeki öğrencilerin hazırladıkları etkinliklerin yer aldığı kutlama programı ise Altındağ Belediyesi Örnek Spor Tesisleri’nde yapıldı. Altındağ Kaymakamı Hamza Duygun, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Albay Hasan Tokgöz, Altındağ İlçe Jandarma Komutanı Erdal Okul,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Yunus Keleş ve Altındağ okul müdürleri ile öğretmenlerinin katıldığı programa vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından törenin açılış konuşmasını yapmak üzere Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt kürsüye geldi. 19 Mayıs’ın Türk gençliğinin Ata’yı anlaması ve onun yolunda ilerlemesi için çok önemli ve anlamlı bir gün olduğunu kaydeden Bozkurt, “İlerlemiş ülkeler, gençlerinin zihinsel ve bedensel anlamda gelişmesi için sporu vazgeçilmez bir eğitsel unsur olarak kullanırlar. Spor sayesinde güçlenen beden ve akıl, daha büyük ve önemli işler yapmak için gereken kudreti sağlar. Sizler, Gazi Mustafa Kemal’in izinde yürüyecek kadar sabırlı, çalışma azmiyle dolu ve yorulmak nedir bilmeyen gençlersiniz. Ülke sizlerin omuzlarında yükselecektir” dedi. Bozkurt’un ardından kürsüye gelen Esenevler Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Ekin gençler ve öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Aynı okuldan Zehra Sözcü de “Gazi Mustafa Kemal” adlı şiiri okudu. Tören, Yeşilöz Lisesi öğrencisi Özgür Bacaksız Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni; Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Kayıran da Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı okudu.

İhsan Sungu İlköğretim Okulu Bando Takımı’nın eşliğinde yapılan tören geçidinin ardından öğrenciler hazırladıkları dans gösterilerini sundular. Etkinlikte en büyük alkışı Karadeniz Yöresi oyunlarında gösterdikleri başarılı performansla Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi Dans Grubu alırken yaklaşık iki saat süren kutlama Altındağ Halk Eğitim Merkezi Seğmen Grubu’nun gösterisiyle sona erdi.

Aşağıda isimleri belirtilen gerçek veya tüzel kişiler hizalarında belirtilen amme borçlarını vadesinde ödememiş olup, 6183 sayılı Kanunun 103’ncü maddesi uyarınca bu borçları kendilerine ilanen tebliğ olunur.

Listeler mükellef adına göre A'dan G'ye,H'dan M'ye ve N'den Z'ye kadar üç dosya şeklinde hazırlanmış olup, 2009 yılı Bina, Arsa, Arazi Vergileri ile Taşınmaz Kültür Varlıklarını Koruma Katkı Payı, Çevre Temizlik Vergisi, Eğlence Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi, Kira ve Ecrimisil Bedelleri, Arsa ve Bina Tahsis Bedelleri, Para ve Vergi Cezaları tahakkuk türlerini içermektedir.

Liste-1(A'dan G'ye kadar)

Liste-2(H'dan M'ye kadar)