Veysel TİRYAKİ

Tarih : 16.3.2009 14:05:41

Feridun Çelik Mahallesi tapularına kavuştu

Altındağ’ın en eski yerleşim yerlerinden olan Feridun Çelik Mahallesi sakinleri Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahipliği yaptığı törenle tapularına kavuştu. Törene Altındağ’da seçim çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek de katılırken 14 bin nüfuslu mahallede yaşayan yaklaşık 4 bin aileyi temsilen 10 aile reisine tapuları verildi. Belediye Başkan Yardımcıları Gökalp Yılmaz ve Yunus Keleş’in de katıldığı törende ayrıca Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri de hazır bulundu.

Altındağ Belediyesi Hüseyin Gazi Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen törende söz alan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki bölgedeki imar sorunun uzun yıllar çözümsüz kalması nedeniyle tapu dağıtımının geciktiğini söyleyerek, “Bölgenin imarını bitirerek yatırım yapılmasının önündeki en büyük engeli kaldırmış olduk” dedi. Göreve geldiklerinde Altındağ’ın sadece yüzde 35’nin imarlı olduğunu hatırlatan Başkan Tiryaki, beş yılda Altındağ’ın yüzde 95’nin imarlı hale getirildiğini, bahar aylarında Cin Deresi civarı ve Solfasol semtinin de imarını tamamlayarak ilçenin tamamının imara kavuşacağını sözlerine ekledi.

“Seçim öncesi yalan haberlere kulak asmayın”

Seçimler yaklaşırken Feridun Çelik gibi imarı yeni tamamlanan mahallelerde evlerin yıkılması ve istimlak edilmesiyle ilgili çarpıtılmış ve yalan haberlerin yayıldığını söyleyen Başkan Tiryaki, “Seçim öncesi yalan haberlere kulak asmayın. Belediye olarak sadece tapu sahiplerinin ya da tapu tahsis belgesi bulunan imar affından yararlanan vatandaşlarımızın değil bölgede oturan ancak evi bulunmayan kiracıların veya yasal olarak arazide hakkı bulunmayan Altındağlıların da mağdur durumda kalmaması için çalışıyoruz” diye konuştu.

Geçmiş dönem Altındağ’ın sadece imar planlarının yapılmış olması durumunda bile ilçenin çok daha hızlı bir gelişme göstereceğini söyleyen Başkan Tiryaki şöyle devam etti: “Bu mahalledeki öncelikli hedefimiz yolları açmak ve müteahhitlerin ilgisini buraya çekmek. Ancak sizlerden bir ricam var, lütfen küçük hesaplar uğruna çocuklarınızın geleceğini riske atmayın. Biz burada yol açmak için, imar planında yola denk gelen gecekonduları, yatırım yapmak için yeşil alana, ya da okul, hastane alanına denk gelen gecekonduları yıkacağız. Birkaç metrekare daha fazla yer için lütfen sabırsız ve olumsuz davranmayın. Belediye olarak beş yıl içinde 15 bin gecekonduyu kavgasız gürültüsüz, sahiplerinin onayı ile yıktık. Bunun en önemli sebebi kimseyi kayırmıyor oluşumuzdur, herkese hakkınca davranıyoruz, enkaz bedellerini ivedilikle ödüyoruz. Belediyenin yaptığı işlerde kafanızı kurcalayan noktalar varsa bizimle görüşün, bizi uyarın. Biz sizden oy aldık, sizin için çalışıyoruz, kapımız da size her zaman açık. Ama lütfen itiraz ederken iki kere düşünün ve haklılığınızdan emin olun, aksi takdirde Altındağ geçmiş 50 yılda olduğu gibi gelecek 50 yılda da bu sevimsiz görüntülerle anılır.”

“Doğalgazlı sağlıklı modern evler için imar şart”

Belediye olarak Altındağ’ın her noktasının kent kimliğine kavuşması için hiç durmadan çalıştıklarını ifade eden Başkan Tiryaki, dönüşüm için önlerindeki en büyük engel olan imarsız yapılaşma sorunu çözdüklerini söyledi.  Altındağlı kadınların her gün evlerindeki sobaya odun kömür taşımaması, yollarındaki çamurdan kurtulması için imarın şart olduğunu vurgulayan Başkan Tiryaki, “Tek amacımız sizlerin doğalgazlı, elektrik ve su altyapısı tam olan kente yakışan modern konutlar içinde oturmanız. İşte bunun gerçekleşmesi için imar şart. İmar demek; doğalgaz demek. Sağlık merkezleri, okullar, kültür merkezleri, parklar demek…  Bunun için bölgeyi imarlı hale getirmek için çalıştık. Feridun Çelik imarı tamamlanan son bölgelerden biri ancak bahar ayları ile birlikte yolları açma çalışmalarına başlayacağız. Yollarla birlikte göreceksiniz çok kısa sürede modern konutlar bölgede hızla ortaya çıkmaya başlayacak” dedi.

“Hayırlı olsun”

Tapu dağıtım töreni sırasında Altındağ’da seçim çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek’de Hüseyin Gazi Kültür Merkezi’ne gelerek Başkan Veysel Tiryaki ve mahalle sakinlerini kutladı. Törende kısa bir konuşma da yapan Gökçek, “Şu an da belediyenin resmi bir etkinliğindeyiz. O yüzden seçim ile ilgili konuşmayacağım.  Ancak şunu hemen söyleyeyim Altındağ’ın en önemli sorunu olan imar sorununu 5 yıl gibi kısa bir sürede ortadan kaldırma noktasına getiren Veysel Bey’i kutluyor, tüm mahalle sakinlerimize tapularının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tapu dağıtım törenine geçilirken 14 bin nüfuslu mahallede yaşayan yaklaşık 4 bin aileyi temsilen 10 aile reisine tapularını Başkan Gökçek ve Başkan Tiryaki birlikte verdiler. Törende yapılan sembolik dağıtımda tapularını almayan mahalle sakinleri ise kimlik belgeleri ve tapu tahsis evraklarıyla birlikte Altındağ Belediye Binası’nın dördüncü katında bulunan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden tapularını alabilecek.

ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

İLAN

ZAMAN AŞIMININ KESİLMESİ HAKKINDA

Aşağıda isimleri belirtilen gerçek veya tüzel kişiler hizalarında belirtilen amme borçlarını vadesinde ödememiş olup, 6183 sayılı Kanunun 103’ncü maddesi uyarınca bu borçları kendilerine ilanen tebliğ olunur.

Listeler mükellef adına göre A'dan İ'ye ve J'den Z'ye kadar iki dosya şeklinde hazırlanmış olup, 2008 yılı Bina, Arsa, Arazi Vergileri ile Taşınmaz Kültür Varlıklarını Koruma Katkı Payı, Çevre Temizlik Vergisi, Eğlence Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi, Kira ve Ecrimisil Bedelleri, Arsa ve Bina Tahsis Bedelleri, Para ve Vergi Cezaları tahakkuk türlerini içermektedir.

Liste-1(A'dan İ'ye kadar)

Liste-2 (J'den Z'ye kadar)