Veysel TİRYAKİ

Tarih : 11.5.2004 17:55:58

ALTINDAĞ BELEDİYESİ YENİDEN YAPILANIYOR

.... Altındağ Belediyesi, 1. Dönem Olağanüstü Meclis Oturumunda alınan kararlarla yeni bir döneme başlıyor. Yeni teşkilat düzenlemesi ile 28 müdürlük 16 müdürlüğe inerken, 60 müdür yardımcısı asgariye indirildi.

.... İmar hizmetlerinden 2005 yılına kadar çok az bir ücret alınacak. İmarlı yapılaşmayı özendirmek, desteklemek ve önünü açmak amacıyla alınan bu meclis kararına göre, daha önce ruhsat almak için 23 kalem hizmet bedeli ödemek ve aylarca beklemek zorunda kalan yapı sahipleri ya da müteahhitlerin, bundan sonra işleri çok kolaylaşıyor.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bugün yapılan 1. dönem olağanüstü meclis oturumundan sonra yaptığı basın toplantısında alınan meclis kararlarını açıkladı. Göreve geldiğinden bu yana belediyenin teşkilat yönetmeliği ile ilgili olarak ciddi çalışmalar yaptıklarını ve yeni bir teşkilat modeli oluşturduklarını kaydeden Başkan Tiryaki, 28 müdürlüğün 16 ya indirilerek önemli bir personel tasarrufuna gidildiğini açıkladı. Amaçlarının yeni bir kadrolaşma girişimi olmadığını vurgulayan Tiryaki, “amacımız kadrolaşmak olsaydı eski teşkilat sistemi daha uygundu. Tek amacımız yürütülmesi gereken iş ve işlemlerin tek çatı altında birleştirilerek, belediye hizmetlerinin süratle ve etkin bir şekilde yürütülmesidir” dedi.

Altındağ’ın yüzde 85’inin gecekondu olmasına rağmen, önemli ticaret merkezlerini barındırdığını, ciddi bir turizm potansiyeli taşıdığını ve önemli bir coğrafyayı kapsamasına rağmen yapılaşmanın istenilen düzeye gelmediğine dikkat çeken Başkan Tiryaki, “En kısa sürede bölgemizin sağlıklı yapılaşmasını özendirip, özellikle Kuzey Kent Girişi bölgesinde çağdaş görünümün sağlanması için girişimlerde bulunacağız. İlk adımımız imar hizmetlerinden alınan ücretlerin yaklaşık yüzde 90’lık kısmını kaldırarak müteahhitlere yardımcı olmaktır” diye konuştu

Tiryaki, Siteler bölgesinde uygulamaya koydukları, belediye meclis kararına da değinerek, “Yıl sonuna kadar, sitelerde ister imalatçı, ister mağaza sahibi olsun herkes, binasının cephesini yenileyecek, camını çerçevesini değiştirecek, boyasını yapacak, bunlar hiçbir izne ve ücrete tabi olmayacaktır. Tadilatlar için belediyeye gelinmesine gerek yoktur, yasalar çerçevesinde gerekli tadilatlar yapılarak, Siteler güzelleştirilecektir” diyerek bölge esnafına çağrıda bulundu.

Aşağıda isimleri belirtilen gerçek veya tüzel kişiler hizalarında belirtilen amme borçlarını vadesinde ödememiş olup, 6183 sayılı Kanunun 103’ncü maddesi uyarınca bu borçları kendilerine ilanen tebliğ olunur.

Listeler mükellef adına göre A'dan G'ye,H'dan M'ye ve N'den Z'ye kadar üç dosya şeklinde hazırlanmış olup, 2009 yılı Bina, Arsa, Arazi Vergileri ile Taşınmaz Kültür Varlıklarını Koruma Katkı Payı, Çevre Temizlik Vergisi, Eğlence Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi, Kira ve Ecrimisil Bedelleri, Arsa ve Bina Tahsis Bedelleri, Para ve Vergi Cezaları tahakkuk türlerini içermektedir.

Liste-1(A'dan G'ye kadar)

Liste-2(H'dan M'ye kadar)